Om oss

Om Cikada

Cikada är en kör med ca 25 kvinnor, etablerad i Uppsala sedan länge. Vi sjunger vacker, egensinnig, berörande musik från många genrer. Tolkad och ofta arrangerad av vår passionerade körledare, Ingela Linde. Kören är i ständig utveckling, både musikaliskt och sceniskt.


Vår inspirerande körledare Ingela Linde har fram till helt nyligen arbetat som pedagog  vid Wiks folkhögskolas musiklinje.

Reportage om Cikadas julkonsert 2011

UNT skrev ett reportage om  körverksamheter i Uppsala. Cikada var en av körerna som fick besök av UNT:s journalister under adventkonserten på Uppsala konstmuseum 2011. Läs gärna hela UNT:s reportage här:
Tidigare evenemang

Här nedan finns ett litet urval från våra tidigare konserter.

Se fler under Kalendarium!

Mitt enda liv

Cikadas välgörenhetskonsert i november 2015 till förmån för Stadsmissionen i Uppsala. Vi framträdde tillsammans med musikerna Anders Grotherus och Lars Jörtsö.

Cikada mitt i smeten

Konsert i februari 2015 med inslag av klassiska schlagers och andra låtar. Ett evenemang i Muninhuset tillsammans med musikerna Grosse Grotherus, Lars Jörtsö och Lars Lindsjö.Cikada goes Etno

En fartfylld konsert tillsammans med bandet Balkan Madness under 2013. Konserten bjöd på musik från många olika delar av världen.

I stjärnfull natt

Adventkonsert på Uppsala konstmuseum med traditionella julsånger, ibland i en annorlunda tappning.Cikada i Botan

Sommarmusik i Botaniska trädgårdens orangeri. Ett musikaliskt smörgåsbord med allt från traditionell folkmusik till franska dryckesvisor.